Sonar

Music Support Overijssel #2

  • Fonds of financiën
  • Productie
  • Feedback
  • Studio
  • Songwriting
  • Talent support
26 inzendingen

Deadline 05.09.23

Bij Music Support Overijssel vraag je eenvoudig tot maximaal €1000,- aan voor de ontwikkeling van je act!

Music Support Overijssel #2

Gecreëerd door

Poppunt Overijssel

Ook een aanvraag doen? In 2023 telt Music Support Overijssel nog 1 laatste ronde om acts een stap verder te kunnen helpen in hun carrière. De eerstvolgende ronde sluit dinsdag 14 november. Zorg dat vóór deze datum je aanvraag binnen is via Sonar! Maar lees eerst hieronder welke acts er deze ronde aan de slag kunnen met een MSO-bijdrage.


Bastian Benjamin

Met een flinke cv is Bastiaan van Vuuren (zo heet hij overdag) inmiddels een gevestigde naam binnen de Overijsselse popscene. Door middel van Music Support Overijssel kan de Deventenaar de visuele kant van zijn aankomende album financieren. Wij zullen er niet te veel over verklappen maar hou in dit geval zowel ogen als oren open!


Daniel Brooke

Voor iedereen die nooit uit zijn of haar emo-fase is gekropen is er Daniel Brooke. De Zwolse act voorziet je van catchy synths, brutale breakdown en oorwurm-refreintjes. Omdat er een boel nieuwe muziek op de planning staat, werd er aangeklopt bij Music Support Overijssel. Met hulp van het fonds kan er gewerkt worden aan nieuwe muziek. Verf je haar maar vast weer zwart.


DSM-5

Morbide fantasieën, destructieve neigingen en dwangmatige fixaties op alles wat niet klopt. Na 2 jaar schrijven, repeteren en demo’s maken is de Enschedese band nu toch echt de studio ingedoken om hun eerste tracks klaar te maken voor release. Het vijftal schakelt de hulp van Music Support Overijssel om het mixen en masteren van de songs te realiseren.


Lateesha

“naakt. rechtdoorzee. elektronisch. nederlands. zonder opsmuk. billen bloot.”

Duidelijker dan dat worden biografieën niet. Zangeres Lateesha uit Enschede maakt pas sinds 2 jaar muziek op de manier die we nu van haar kennen. De alleskunnende singer-songwriter heeft een aanvraag gedaan om aan de slag te kunnen met een nieuw muzikaal project en alles wat daar bij komt kijken. Vormgeving, opnames, promotie, distributie. Laten we hopen dat dit alles betekent dat het wachten op nieuwe muziek van Lateesha beperkt blijft!


Orange Glow

Orange Glow is het indiepop voertuig van alt. singer-songwriter Eric Hoogeweg uit de Kop van Overijssel. Op de planning staat nieuwe muziek, gepaard met video. Voor die laatste heeft Eric een aanvraag gedaan bij Music Support Overijssel. In samenwerking met een videocrew kan er gewerkt worden aan een professionele video.


Uevo

Multi-instrumentalist Uevo (Bruno Abspoel) heeft op Spotify met vooral instrumentale tracks al zo’n 10 miljoen streams weten te verzamelen. Anno 2023 wil de act zich verbreden tot meer dan dat. Dat mag gaan van samenwerkingen met vocals tot zelfs volledige liveshows. Music Support Overijssel biedt de artiest financiële ruimte om zich te ontwikkelen en te gaan experimenteren.


UNDAWN

Het Overijsselse UNDAWN bestaat 16 jaar en heeft geen jaar stilgestaan. Als veelbelovende metalband won het viertal de Metal Battle van Nederland, tourde de band door België, Oostenrijk en Duitsland en hebben ze al wat flinke supportshows op hun naam staan. Na dit alles heeft UNDAWN nog altijd honger naar meer. Om een professionele video te kunnen realiseren wordt er hulp ingeschakeld van Music Support Overijssel.


Music Support Overijssel

Music Support Overijssel is een initiatief van Poppunt Overijssel en het Cultuurfonds Overijssel. In 2023 zijn er vijf rondes waarin je als artiest een bijdrage van maximaal €1000,- aan kunt vragen, de eerstvolgende en laatste deadline van 2023 is op dinsdag 14 november. Sinds mei 2023 gaat de aanvraag via checksonar.nl.