Sonar

Regio Songfestival 2024

14 inzendingen

Deadline over 8 dagen

Vertegenwoordig jij Overijssel op het landelijke Regio Songfestival in Maastricht?

Regio Songfestival 2024

Gecreëerd door

RTV Oost

Beschrijving

Is zingen en/of liedjes schrijven jouw passie? Zie jij jezelf als de nieuwe Ilse de Lange, Jeangu Macrooy of Teach In? En wil jij net als Leon Moorman met jouw eigen muziek schitteren op een groot landelijk podium? Dan is dit je kans! Na het Eurovisie Songfestival is er nu namelijk ook het Regio Songfestival. Het festival, dat dit jaar zijn tweede editie kent, is een initiatief van de dertien regionale omroepen van Nederland, die allemaal een deelnemer sturen die het op gaat nemen tegen de rest. Het doel van het festival is het vieren van de rijkdom aan (streek)talen en dialecten én regionaal talent in Nederland. De komende maanden wordt bepaald wie Overijssel gaat vertegenwoordigen tijdens de grote finale op 9 november in Maastricht en jij kunt je nu inschrijven, als solo-artiest of met je band!

Meld je aan

Je kunt je vanaf nu opgeven door je aan te melden op deze pitch. Hier vind je het wedstrijdreglement, waarin staat waaraan je moet voldoen. Belangrijk om even extra te vermelden: je inzending mag nog niet uitgebracht zijn én dient gezongen te zijn in het Nederlands of in een streektaal.

De RTV Oost vakjury kiest uit alle inzendingen een aantal nummers. Deze worden middels een live-optreden op Radio Oost voorgesteld aan de luisteraars, die vervolgens op hun favoriete nummer kunnen stemmen. Het nummer met de meeste stemmen (van zowel het publiek als de vakjury) mag onze regio vertegenwoordigen op 9 november.

Regio Songfestival

De grote finale is in Maastricht op zaterdag 9 november om 20.30 uur. Dit is live te volgen bij RTV Oost én alle andere regionale omroepen. Tijdens de finale worden alle inzendingen beoordeeld door een vakjury en een publieksjury.

Praktisch

  • Doelgroep: we zoeken soloartiesten en bands uit Overijssel
  • Genres: hiphop, reggae, rock, r&b, pop, funk / soul, traditional, roots, jazz en afro
  • Gevraagd: basisinfo, e-mail, telefoonnummer en 1 track
  • Vergoeding: geen (Er staat geen vergoeding tegenover. Uiteraard worden wel je onkosten, zoals bijvoorbeeld de reiskosten naar onze studio, vergoed.)