Sonar

Songcamp 2023: Sound

  • Productie
  • Feedback
  • Studio
  • Songwriting
  • Talent support
15 inzendingen

Deadline 22.10.23

Doe jij op zondag 12 november mee aan een intensieve Songcamp over sound onder begeleiding van Roy van Rosendaal? Meld je aan!

Songcamp 2023: Sound

Gecreëerd door

Poppunt Overijssel

Beschrijving

Het doel van deze Songcamp is om kennis te maken met het denken in ‘sound’ bij het schrijven en opnemen van muziek. Deze workshop biedt een mogelijkheid om van 2 artiesten in het werkveld, die beide het vak van produceren beoefenen, een inzicht te krijgen wat er achter de schermen gebeurt om van een liedje een sonisch aangenaam product te maken.

Je gaat een productie maken waarbij je bij elk instrument moeten nadenken over ‘het geluid’. Hoe klinkt het, welke functie heeft het in de muziek en hoe je dit instrument gaat toepassen op een manier die interessant klinkt.

De Songcamp wordt gegeven door Roy van Rosendaal (Figgie), maar hij neemt gastdocent Marlien Dorleijn mee. Hij is het gezicht van de band Moss, de band waarmee hij elk poppodium en festival in Nederland heeft aangeraakt. En over de afgelopen jaren heeft hij zijn visie losgelaten op producties van Robin Kester, Opera Alaska en Pale Puma. Hij zal ook wat vertellen over zichzelf.

Marien en Roy hebben eerder, voor zijn podcast op Kink FM, anderhalf uur gesproken over muziek produceren en wat ons triggered om interessante producties te maken. Luister de podcast hier.


Over Roy van Rosendaal:

Gelaagde producties met kleurrijke synthesizers, diepe drums en oneindige echo’s. Dat typeert Roy van Rosendaal’s productiestijl. Hij speelt en zingt in de Nederlandstalige indie-formatie Figgie, waar hij ook voor de productie verantwoordelijk is. Daarnaast werkt hij in zijn studio aan de muziek van oa. Le Motat, Postcards from Mars, Spill Gold en Judy Blank. In deze ruimte, gevuld met allerlei instrumenten, waarborgt Roy een speelse werkwijze. “De studio is een speeltuin en het plezier wil je bewust of onbewust terughoren in de muziek. Dit maakt elk nummer authentiek en fris. Ondanks elke artiest anders is blijft mijn methode hetzelfde. Dat zorgt ervoor dat mijn sound altijd ergens hoorbaar is.”.

Songcamp 2023

Songcamp vernieuwd! Komend jaar bieden Hedon, Burgerweeshuis, Metropool & Poppunt Overijssel vier uiteenlopende camps aan om jou als artiest concreet stappen te laten zetten! We gaan aan de slag op het gebied van Ondernemerschap, Branding, Live & Sound.

Songcamp is een fysieke bijeenkomst waarin je in een aantal uur onder begeleiding van een ervaren muziekprofessional én de andere deelnemers gaat werken aan een van de vier thema’s. Je kan je voor één of meerdere sessies inschrijven via Sonar en krijgt tijdens de dag theorie, praktijk en coaching om jou verder te helpen.

Let op: Deze Songcamp vindt plaats op zondag 12 november van 10:00-16:00 in Hedon, Zwolle. Je kan maximaal met twee personen per act deelnemen.

Praktisch

  • Doelgroep: we zoeken producers, soloartiesten en bands uit Overijssel
  • Genres: hiphop, metal, reggae, rock, r&b, pop, funk / soul, traditional, klassiek, roots, electronic en jazz
  • Gevraagd: basisinfo, e-mail, telefoonnummer, 1 track, 1 afbeelding, naam groepsleden, instrument groepsleden en locatie groepsleden
  • Vergoeding: geen