Sonar

Songcamp 2023: Live

  • Productie
  • Feedback
  • Talent support
18 inzendingen

Deadline 01.10.23

Doe jij op zondag 22 oktober mee aan een intensieve Songcamp over je perfecte liveset onder begeleiding van Thijs Schrijnemakers? Meld je aan!

Songcamp 2023: Live

Gecreëerd door

Poppunt Overijssel

Beschrijving

Spice up your live! Hoe vertaal je de tracks die je hebt gemaakt naar een performance op het podium? Tijdens dit Songcamp werk je aan je setlist en podiumpresentatie onder begeleiding van ervaren muzikanten!

Je wordt begeleid door Merel Koman (Blackbird), Margriet Sjoerdsma (Odelion), Thomas Elbers (Kypski) en Thijs Schrijnemakers (Orgel Vreten).

Over Thijs Schrijnemakers:

Thijs Schrijnemakers is de drijvende kracht achter de band Orgel Vreten. Hij speelt met zijn band én als sessiemuzikant in alle grote clubs en op festivals in binnen- en buitenland, van Chinese sportstadions, via Lowlands en Pinkpop tot in de duinen van Terschelling. Hij werkt en werkte met onder anderen Wende Snijders, Laura Jansen, Anneke van Giersbergen, Het Zuidelijk Toneel en Hippe Gasten, soms als bandleider, altijd met een stokoud Hammondorgel in zijn setup.

Thijs studeerde keyboards aan de Fontys Rockacademie, docent muziek en docent kunst algemeen aan het Fontys Conservatorium en hij rondde cum laude een masteropleiding kunsteducatie af. Hij werkte meerdere jaren voor Rock City Institute en tot voor kort als hoofd educatie bij een regionale kunstinstelling. Recent ontwierp Thijs voor provinciale popkoepel Pop in Limburg een subsidieregeling voor muzikanten en hij verbond als kwartiermaker de popsector in dertien Limburgse gemeentes. Thijs is secretaris van Stichting Music Hub Brabant en bedenker van The Playground Residence.

Voor Fontys Rockacademie werkt Thijs Schrijnemakers als docent eigen act en educatie.

Songcamp 2023

Songcamp vernieuwd! Komend jaar bieden Hedon, Burgerweeshuis, Metropool & Poppunt Overijssel vier uiteenlopende camps aan om jou als artiest concreet stappen te laten zetten! We gaan aan de slag op het gebied van Ondernemerschap, Branding, Live & Sound.

Songcamp is een fysieke bijeenkomst waarin je in een aantal uur onder begeleiding van een ervaren muziekprofessional én de andere deelnemers gaat werken aan een van de vier thema’s. Je kan je voor één of meerdere sessies inschrijven via Sonar en krijgt tijdens de dag theorie, praktijk en coaching om jou verder te helpen.

Let op: Deze Songcamp vindt plaats op zondag 22 oktober van 10:00-16:00 in Metropool, Enschede. Je doet hieraan mee met je volledige band, in een volledige bezetting in de oefenruimtes van Metropool.

Praktisch

  • Doelgroep: we zoeken producers, soloartiesten en bands uit Overijssel
  • Genres: hiphop, metal, reggae, rock, r&b, pop, funk / soul, traditional, klassiek, roots, electronic en jazz
  • Gevraagd: basisinfo, e-mail, telefoonnummer, 1 track, 1 afbeelding, naam groepsleden, instrument groepsleden en locatie groepsleden
  • Vergoeding: geen