Sonar

Music Support Overijssel XL

 • Fonds of financiën
11 inzendingen

Deadline over 6 dagen

Grootse ambities en plannen met jouw muziek? Vraag dan €5000 aan bij de eenmalige XL-editie van Music Support Overijssel!

Music Support Overijssel XL

Gecreëerd door

Poppunt Overijssel

Beschrijving

Poppunt Overijssel en het Cultuurfonds Overijssel houden eenmalig een XL-ronde van Music Support Overijssel. Naast de gewone regeling, waarbij je €1000 kunt aanvragen, zijn er nu ook drie bedragen van €5000 te vergeven. De XL-ronde is voor Overijsselse acts die de beginfase van hun carrière voorbij zijn.

Sinds het begin van Music Support Overijssel in 2020 zijn er meer dan 500 plannen ingestuurd en hebben we ruim €100.000 toegekend aan muzikaal talent uit alle hoeken van onze provincie. Met maximaal €1000 uit het fonds konden deze acts investeren in o.a. singles, artwork, EP's, collabs, videoclips, fotoshoots en coachings. Zo kunnen bands, solo-artiesten, hiphopacts en producers een gerichte stap vooruit zetten in de beginfase van hun carrière.

XL-ronde

De XL-ronde komt bovenop de normale vijf rondes van Music Support Overijssel. Met de XL-ronde wil Poppunt Overijssel artiesten ondersteunen die de beginfase voorbij zijn. Zij hebben bijvoorbeeld al vaker de reguliere Music Support Overijssel toegekend gekregen of zijn op een punt in hun carrière waarbij €1000,- niet meer toereikend is voor de plannen en ambities. Zij kunnen eenmalig maximaal €5000,- aanvragen voor een concrete volgende stap in hun carrière.

Startende acts kunnen daar nog steeds €1000 aanvragen via de reguliere rondes van Music Support Overijssel

Zo werkt het:

Praktisch

🔹 Er is eenmalig €15.000 beschikbaar, dus drie beurzen van €5000.

🔹 De XL-ronde is bedoeld voor Overijsselse acts die zowel live als qua releases ervaring hebben en klaar zijn voor de volgende stap.

🔹 Je mag de XL-bijdrage ook aanvragen als je eerder een toekenning hebt gehad van Music Support Overijssel, je mag deze bijdragen alleen niet combineren.

🔹 Je kunt maximaal €5.000 aanvragen. Het aangevraagde bedrag mag 75% van je projectkosten dekken. Denk aan cofinanciering in de vorm van andere fondsen, eigen uren, inkomsten vanuit shows of vinyl/cd verkoop.

Jouw plan

🔹 Draait om de inhoud. De kwaliteit van de maker staat voorop. Stuur dus voldoende audio- en beeldmateriaal mee. Dit mag ook demomateriaal zijn.

🔹 Heeft (inter)nationale potentie en helpt jouw act om buiten Overijssel te komen.

🔹 Start na 31 mei 2024 en heeft een duidelijk eindproduct dat uiterlijk op 31 mei 2025 afgerond is.

🔹 Voor de rest gelden de algemene regels van MSO met één uitzondering: van de XL-bijdrage mag wel een deel gaan naar uitbetaling van jezelf en groepsleden van jouw act. Het is aan jou om hier een realistische verdeling in te maken. Denk hierbij ook aan de ontwikkelingen rondom de Fair Pay discussie.

Aanvragen

🔹 De XL-bijdrage (€5000) is tot en met 31 mei 2024 aan te vragen via Sonar. De uitslag wordt bekendgemaakt op 27 juni 2024.

Vragen?

Kom je er niet uit of wil je dubbelchecken of jouw plan wel bij deze regeling past? Neem gerust contact met ons op!

Let's go!

In het formulier kom je o.a. de volgende vragen tegen:

 • Op welk punt in de muzikale carrière bevindt jouw act zich momenteel?
 • Wat is de volgende stap in je muzikale carrière?
 • Leg uit waarom het juist nú het moment is voor jouw act om de Music Support XL regeling aan te schrijven?
 • Welk bedrag vraag je aan?
 • Waar wil je de bijdrage precies voor inzetten?
 • Geschatte begin- en einddatum
 • Met wie ga je samenwerken? (benoem hier ook organisaties die je begeleiden bij het traject)
 • Hoe ga je het project onder de aandacht brengen bij publiek, pers en/of muziekindustrie?
 • Wat is je link met Overijssel
 • Heb je andere fondsen of financiers benaderd?
 • Heb je eerder Music Support Overijssel aangevraagd en gekregen? Zo ja, hoe verhouden deze plannen zich met de vorige aanvraag?
 • Begroting (voorbeeld)

Wil je eerst feedback op je plan voor je hem indient? Vul jouw aanmelding dan zo ver mogelijk in (het formulier slaat automatisch op) en stuur uiterlijk een week voor de deadline een mail naar info@poppuntoverijssel.nl.

Zodra je jouw aanvraag hebt ingediend, is deze definitief en niet meer door jou terug te kijken. Sla dus eventueel een kopie van jouw antwoorden op voor jezelf of stuur bij vragen een bericht naar info@poppuntoverijssel.nl.

Praktisch

 • Doelgroep: we zoeken dj’s, bands, producers en soloartiesten uit Overijssel
 • Genres: hiphop, metal, reggae, rock, r&b, pop, funk / soul, traditional, klassiek, roots, afro, electronic en jazz
 • Gevraagd: basisinfo, e-mail, telefoonnummer, bio, 2 tracks, 1 video, 1 afbeelding, 13 vragen, naam groepsleden, instrument groepsleden, leeftijd groepsleden en locatie groepsleden
 • Vergoeding: vast (€5000,-)