Sonar

Music Support Overijssel 2024 - Ronde 4

  • Fonds of financiën
0 inzendingen

Deadline over 50 dagen

Bij Music Support Overijssel vraag je eenvoudig tot maximaal €1000,- aan voor de ontwikkeling van je act!

Music Support Overijssel 2024 - Ronde 4

Gecreëerd door

Poppunt Overijssel

Beschrijving

Music Support Overijssel is een laagdrempelig fonds voor Overijsselse muzikanten om een financiële bijdrage aan te vragen voor de realisatie van ambitieuze muzikale plannen. In de afgelopen 3 jaar heeft Poppunt Overijssel al heel veel Overijsselse acts mogen verblijden met een bijdrage. Aangevraagde plannen bestonden o.a. uit het opnemen van videoclips, de realisatie van EP’s en albums, coachingstrajecten en meer.

In samenwerking met het Cultuurfonds presenteert Poppunt Overijssel Music Support Overijssel. Deze regeling is bedoeld om ambitieuze artiesten uit deze provincie te ondersteunen, van producer tot metalband en van singer-songwriter tot hiphopcollectief. Met een bijdrage kunnen zij zichzelf artistiek en zakelijk ontwikkelen, om zo met een gerichte investering een grote sprong te maken. Per act kan er maximaal €1000 worden aangevraagd verdeeld over vijf aanvraagrondes.

Wie kan er aanvragen?

De regeling is bedoeld voor artiesten die afkomstig zijn uit Overijssel. Dat houdt in dat de meerderheid woonachtig is in Overijssel en de act zich profileert als Overijssels. Je hoeft geen stichting, vereniging of andere rechtsvorm te hebben om een aanvraag te kunnen doen. De aanvraag kan ook worden ingediend door een vertegenwoordiger. Artiesten uit Gelderland kunnen terecht bij onze collega’s van Music Support Gelderland.


Waarvoor kan een bijdrage worden aangevraagd?

Je kunt aanvragen voor een investering die jou duidelijk naar een volgende stap in je muzikale carrière helpt. Denk bijvoorbeeld aan een tour in binnen- of buitenland, audio- en video-opnames, coaching ten behoeve van de ontwikkeling van jouw act, het ontwikkelen van een innovatief liveconcept, het inhuren van professionals en optredens op showcasefestivals in binnen- en buitenland. Kosten die niet worden gedekt zijn uitbetaling van jezelf, huur van repetitieruimte, persoonlijke investeringen of kosten die in het verleden al zijn gemaakt.


Hoe veel kun je aanvragen?

Je kunt maximaal €1000,- aanvragen. Kijk voor je bij ons aanvraagt vooral ook goed rond bij andere fondsen of jouw project daar misschien beter past. Je kunt het geld van Music Support Overijssel bijvoorbeeld ook gebruiken om je kansen bij andere fondsen te vergroten, waar co-financiering vaak een voorwaarde is. Zo kun je de bijdrage slim gebruiken om écht een volgende stap te zetten.

Beoordelingscommissie

De aanvragen worden beoordeeld door onafhankelijke experts uit de muzieksector.

  • Pim Kokkeler, ArtEZ Conservatorium & Booster Festival
  • Kristel Nijs, Burgerweeshuis Deventer
  • Yvonne Kuiper, Hedon Zwolle
  • Luuk Schmidt, Metropool Twente
  • Marjolijn Dokter, BRUT

Check voordat je een aanvraag in wil dienen de voorwaarden voor de regeling. Heb je alsnog vragen? Mail dan naar musicsupport@poppuntoverijssel.nl

Praktisch

  • Doelgroep: we zoeken dj’s, bands, producers en soloartiesten uit Overijssel
  • Genres: hiphop, metal, reggae, rock, r&b, pop, funk / soul, traditional, klassiek, roots, afro, electronic en jazz
  • Gevraagd: basisinfo, e-mail, telefoonnummer, 1 track, 1 afbeelding, 18 vragen, naam groepsleden en locatie groepsleden
  • Vergoeding: in overleg (Tot maximaal €1000,-)