Sonar

Music Support Gelderland XL

 • Fonds of financiën
76 inzendingen

Deadline 14.11.23

Grootse plannen met jouw muziek? Vraag dan €5000 aan bij de eenmalige XL-editie van Music Support Gelderland!

Music Support Gelderland XL

Gecreëerd door

Poppunt Gelderland

Beschrijving

Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds Gelderland houden eenmalig een XL-ronde van Music Support Gelderland. Naast de gewone regeling, waarbij je €1000 kunt aanvragen, zijn er nu ook drie beurzen van €5000 te vergeven. De XL-ronde is voor Gelderse acts die de beginfase van hun carrière voorbij zijn.

Sinds het begin van Music Support Gelderland in 2020 zijn er meer dan 500 plannen ingestuurd en hebben we ruim €100.000 toegekend aan muzikaal talent uit alle hoeken van onze provincie. Met maximaal €1000 uit het fonds konden deze acts investeren in o.a. singles, artwork, EP's, collabs, videoclips, fotoshoots en coachings. Zo kunnen bands, solo-artiesten, hiphopacts en producers een gerichte stap vooruit zetten in de beginfase van hun carrière.

XL-ronde

De XL-ronde komt bovenop de normale vijfde ronde van Music Support Gelderland. Startende acts kunnen daar nog steeds €1000 aanvragen. Met de XL-ronde wil Poppunt Gelderland daarnaast artiesten ondersteunen die de beginfase voorbij zijn. Zij kunnen eenmalig maximaal €5000,- aanvragen voor een concrete volgende stap in hun carrière.

"Er is veel animo voor Music Support Gelderland, zelfs bij artiesten die al de nodige meters gemaakt hebben. In die gevallen is er eigenlijk meer budget nodig om écht een verschil te kunnen maken. Door de XL-ronde kunnen we deze semi-professionele acts uit Gelderland ook supporten," aldus Douwe Esschendal van Poppunt Gelderland.

Zo werkt het:

Praktisch

🔹 Er is eenmalig €15.000 beschikbaar, dus drie beurzen van €5000.

🔹 De XL-ronde is bedoeld voor Gelderse acts die zowel live als qua releases ervaring hebben en klaar zijn voor de volgende stap.

🔹 Je mag de XL-bijdrage ook aanvragen als je eerder een toekenning hebt gehad van Music Support Gelderland, je mag deze bijdragen alleen niet combineren.

Jouw plan

🔹 Draait om de inhoud. De kwaliteit van de maker staat voorop. Stuur dus voldoende audio- en beeldmateriaal mee. Dit mag ook demomateriaal zijn.

🔹 Heeft (inter)nationale potentie en helpt jouw act om buiten Gelderland te komen.

🔹 Start na 7 december 2023 en heeft een duidelijk eindproduct dat uiterlijk op 1 januari 2025 afgerond is.

🔹 Voor de rest gelden de algemene regels van MSG met één uitzondering: van de XL-bijdrage mag wel een deel gaan naar uitbetaling van jezelf en groepsleden van jouw act. Het is aan jou om hier een realistische verdeling in te maken.

Aanvragen

🔹 De XL-bijdrage (€5000) is tot en met 14 november 2023 aan te vragen via Sonar, net als de normale bijdrage (€1000) in ronde 5 van Music Support Gelderland. De uitslag wordt bekendgemaakt op 7 december 2023.

Vragen?

Kom je er niet uit of wil je dubbelchecken of jouw plan wel bij deze regeling past? Neem gerust contact met ons op!

Let's go!

In het formulier kom je o.a. de volgende vragen tegen:

 • Op welk punt in de muzikale carrière bevindt jouw act zich momenteel?
 • Wat is de volgende stap in je muzikale carrière?
 • Welk bedrag vraag je aan?
 • Waar wil je de bijdrage precies voor inzetten?
 • Geschatte begin- en einddatum
 • Met wie ga je samenwerken?
 • Hoe ga je het project onder de aandacht brengen bij publiek, pers en/of programmeurs?
 • Heb je andere fondsen of financiers benaderd?
 • Begroting (voorbeeld)
 • Hoe kun jij Music Support Gelderland onder de aandacht brengen via jouw kanalen?

Wil je eerst feedback op je plan voor je hem indient? Vul jouw aanmelding dan zo ver mogelijk in (het formulier slaat automatisch op) en stuur uiterlijk een week voor de deadline een mail naar info@poppuntgelderland.nl.

Zodra je jouw aanvraag hebt ingediend, is deze definitief en niet meer door jou terug te kijken. Sla dus eventueel een kopie van jouw antwoorden op voor jezelf of stuur bij vragen een bericht naar info@poppuntgelderland.nl.

Praktisch

 • Doelgroep: we zoeken dj’s, bands, producers en soloartiesten uit Gelderland
 • Genres: hiphop, metal, reggae, rock, r&b, pop, funk / soul, traditional, klassiek, roots, afro, electronic en jazz
 • Gevraagd: basisinfo, e-mail, telefoonnummer, 3 tracks, 1 video, 1 afbeelding, 17 vragen, naam groepsleden, leeftijd groepsleden en locatie groepsleden
 • Vergoeding: vast (€5000)