Sonar

Music Support Gelderland 2024 - XL-ronde

 • Fonds of financiën
3 inzendingen

Deadline over 50 dagen

Grootse plannen met jouw muziek? Vraag dan €5000 aan bij de XL-editie van Music Support Gelderland!

Music Support Gelderland 2024 - XL-ronde

Gecreëerd door

Poppunt Gelderland

Beschrijving

Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds Gelderland houden, net als vorig jaar, een XL-ronde van Music Support Gelderland. Naast de gewone regeling waarbij je €1000 kunt aanvragen zijn er drie beurzen van €5000 te vergeven. De XL-ronde is voor Gelderse acts die de beginfase van hun carrière duidelijk voorbij zijn.

Sinds het begin van Music Support Gelderland in 2020 zijn er ruim 700 plannen ingestuurd en hebben we ruim €150.000 toegekend aan muzikaal talent uit alle hoeken van onze provincie. Met maximaal €1000 uit het fonds kunnen deze acts investeren in o.a. singles, artwork, EP's, collabs, videoclips, fotoshoots en coachings.

XL-ronde

De XL-ronde komt bovenop de normale vierde ronde van Music Support Gelderland van dit jaar. Startende acts kunnen daar nog steeds €1000 aanvragen. Met de XL-ronde wil Poppunt Gelderland daarnaast artiesten ondersteunen die de beginfase duidelijk voorbij zijn. Zij kunnen €5000,- aanvragen voor een concrete volgende stap in hun carrière.

"Er is veel animo voor Music Support Gelderland, zelfs bij artiesten die al de nodige meters gemaakt hebben. In die gevallen is er eigenlijk meer budget nodig om écht een verschil te kunnen maken. Door de XL-ronde kunnen we deze groep artiesten uit Gelderland ook supporten," aldus Douwe Esschendal van Poppunt Gelderland.

Zo werkt het:

Praktisch

🔹 Voor Gelderse artiesten met ervaring op het gebied van live spelen en releasen. Je hebt zelf een aantoonbare fanbase en beschikt over het netwerk om verder te groeien.

🔹 Er is €15.000 beschikbaar, dus drie beurzen van €5000.

🔹 Het aangevraagde bedrag mag 75% van je projectkosten dekken. De overige 25% moet afkomstig zijn uit andere fondsen, crowdfunding, eigen bijdrage of bijvoorbeeld de inkomsten vanuit shows of vinyl/cd-verkoop.

🔹 Je mag de XL-bijdrage ook aanvragen als je eerder een toekenning hebt gehad van Music Support Gelderland, je mag deze bijdragen alleen niet combineren.

Jouw plan

🔹 Draait om de inhoud. De kwaliteit van de maker staat voorop. Stuur dus voldoende audio- en beeldmateriaal mee. Dit mag ook demomateriaal zijn.

🔹 Heeft (inter)nationale potentie en helpt jouw act om buiten Gelderland te komen.

🔹 Start na 26 september 2024 en heeft een duidelijk eindproduct.

🔹 Voor de rest gelden de algemene regels van Music Support Gelderland, met één uitzondering: van de XL-bijdrage mag wel een deel gaan naar uitbetaling van jezelf en groepsleden van jouw act. Het is aan jou om hier een realistische verdeling in te maken.

Aanvragen

🔹 De XL-bijdrage (€5000) is tot en met 3 september 2024 aan te vragen via Sonar. De uitslag wordt bekendgemaakt op 26 september 2024.

Vragen?

Kom je er niet uit of wil je dubbelchecken of jouw plan wel bij deze regeling past? Neem gerust contact met ons op!

Let's go!

In het formulier kom je o.a. de volgende vragen tegen:

 • Op welk punt in de muzikale carrière bevindt jouw act zich momenteel, waaruit blijkt dat je de beginfase voorbij bent?
 • Wat is de volgende stap in je muzikale carrière?
 • Leg uit waarom het juist nú het moment is voor jouw act om de Music Support XL-bijdrage aan te vragen?
 • Bij de XL-ronde kun je €5000 aanvragen. Waar wil je de bijdrage precies voor inzetten?
 • Geschatte begin- en einddatum
 • Met wie ga je samenwerken? (benoem hier ook organisaties die je begeleiden bij het traject)
 • Hoe ga je het project onder de aandacht brengen bij publiek, pers en/of muziekindustrie?
 • Wat is je link met Gelderland?
 • Heb je andere fondsen of financiers benaderd?
 • Heb je eerder Music Support Gelderland aangevraagd en gekregen? Zo ja, hoe verhouden deze plannen zich met de vorige aanvraag?
 • Begroting

Wil je eerst feedback op je plan voor je hem indient? Vul jouw aanmelding dan zo ver mogelijk in (het formulier slaat automatisch op) en stuur uiterlijk een week voor de deadline een mail naar info@poppuntgelderland.nl.

Zodra je jouw aanvraag hebt ingediend, is deze definitief en niet meer door jou aan te passen of terug te kijken. Sla dus eventueel een kopie van jouw antwoorden op voor jezelf.

Praktisch

 • Doelgroep: we zoeken dj’s, bands, producers en soloartiesten uit Gelderland
 • Genres: hiphop, metal, reggae, rock, r&b, pop, funk / soul, traditional, klassiek, roots, afro, electronic en jazz
 • Gevraagd: basisinfo, e-mail, telefoonnummer, bio, 3 tracks, 1 video, 1 afbeelding, 18 vragen, naam groepsleden, instrument groepsleden, leeftijd groepsleden, geslacht groepsleden en locatie groepsleden
 • Vergoeding: vast (maximaal €5000,-)