Sonar

Akoestisch support voor Buffalo Nichols

11 inzendingen

Deadline 25.01.24

Op 3 februari treedt Buffalo Nichols op in de Jack Daniels stage bij Metropool in Hengelo. We zijn nog op zoek naar een akoestische support. Meld je dan snel aan!

Akoestisch support voor Buffalo Nichols

Gecreëerd door

Metropool

Beschrijving

Carl ‘Buffalo’ Nichols is een moderne blueszanger die de soms in beton gegoten wetten van hete genre tart en menigeen een op het verkeerde been zet. Hij laat zien en horen dat de drijfveren van de eerste blues artiesten om een gitaar op te pakken en hun sores van zich af te zingen niet veel verschillen van die van hemzelf behalve dan dat Carl zich niet alleen bedient van een gitaar maar ook een 808 drumcomputer, een synth of bijvoorbeeld een Charley Patton sample verwerkt. Vergis je niet: dit is geen artiest die blues wil verhippen (hallo Play van Moby) maar een man die blues koppelt aan het hier en nu, zowel in woord als muzikaal. Zijn tweede plaat The Fatalist klinkt dan ook niet als een doorsnee blues album, maar wel een plaat waarvan zelfs de grootste purist de waarde van zal weten in te schatten. Zijn bewerking van Blind Willie Johnson’s ‘Youre Gonna Need Somebody On Your Bond’ is een mooi voorbeeld van zijn eigenwijze new school blues.

Op 3 februari treedt Buffalo Nichols op in de Jack Daniels stage bij Metropool in Hengelo. We zijn nog op zoek naar een akoestische support. Denk jij dat je de perfecte support bent voor Buffalo Nichols, meld je dan snel aan!

De vergoeding is een vaste vergoeding van €100,-

Praktisch

  • Doelgroep: we zoeken soloartiesten en bands uit Twente
  • Genres: roots
  • Gevraagd: basisinfo, e-mail, telefoonnummer, bio, 2 tracks, 1 video, 1 afbeelding, 1 vraag, naam groepsleden, instrument groepsleden, leeftijd groepsleden en locatie groepsleden
  • Vergoeding: vast (€100,-)