Sonar

Mentos Grote Prijs van Nederland

  • Optreden
  • Studio
  • Media
74 inzendingen

Deadline 20.12.23

Gelderland en Overijssel mogen allebei een act afvaardigen voor de Mentos Grote Prijs van Nederland 2024. Ben jij wie we zoeken?

Mentos Grote Prijs van Nederland

Gecreëerd door

Mentos Grote Prijs van Nederland

Beschrijving

De Grote Prijs van Nederland (GPNL) is in 1983 ontstaan uit een samenwerking tussen Muziekkrant OOR, de VARA en Lochem Festival. Het is hiermee de langstlopende livemuziekcompetitie van Nederland die de carrières van onder andere Junkie XL, Loïs Lane, Typhoon, Lucky Fonz III, Opgezwolle, Roosbeef, Eefje de Visser en WIES een boost heeft gegeven.

Sinds 2022 is de wedstrijd nieuw leven ingeblazen. Met een hernieuwde opzet en frisse energie werd vorig jaar een editie georganiseerd die werd gewonnen door Lance Priester & Coeur. Het prijzenpakket bestaat o.a. uit een eigen live opname, optreden in TivoliVredenburg en €10.000 om te besteden aan jouw muziek.

De 36ste editie van de Grote Prijs van Nederland gaat 1 november van start. Na een succesvolle en vernieuwde editie in 2022-2023, met Mentos als toegewijde hoofdsponsor en partners NU.nl en Qmusic, is de oudste onafhankelijke muziekcompetitie voor livetalent weer klaar om een nieuwe generatie muzikale talenten te ondersteunen bij hun reis naar de top. Voor de aankomende editie zijn samenwerkingen tot stand gekomen die de kansen voor opkomende artiesten aanzienlijk vergroten.

Gelderland en Overijssel mogen ieder één act direct afvaardigen in de competitie. Als jij de artiest bent die we uit deze pitch selecteren, ben je gegarandeerd onderdeel van de Mentos Grote Prijs van Nederland.

De selectie wordt gemaakt door programmeurs van de podia en festivals in Oost-Nederland, in samenwerking met beide Poppunten. Per provincie wordt er een act gekozen.

Let op: Poppunt Gelderland en Overijssel zijn alleen verantwoordelijk voor het afvaardigen van een act in de wedstrijd. Verdere communicatie en productie wordt gedaan door de organisatie van de GPNL. We raden je aan om je ook via de reguliere procedure aan te melden via de website van GPNL.

Er mogen uiteindelijk 27 acts meedoen, waarvan 12 via de provinciale popkoepels (zoals Poppunt Overijssel en Gelderland), 15 via de reguliere aanmeldprocedure en 3 via wildcards. Je hebt t/m 20 december om je aan te melden.

Meer informatie over de Mentos Grote Prijs van Nederland vind je hier: www.groteprijsvan.nl

Praktisch

  • Doelgroep: we zoeken dj’s, bands, producers en soloartiesten uit Gelderland en Overijssel
  • Genres: hiphop, metal, reggae, rock, r&b, pop, funk / soul, traditional, klassiek, roots, afro, electronic en jazz
  • Gevraagd: basisinfo, e-mail, telefoonnummer, bio, 2 tracks, 1 video, 1 afbeelding en 2 vragen
  • Vergoeding: vast (Informatie over gages gaat via de organisatie van Grote Prijs van Nederland)