Sonar

De Roos van Nijmegen 2024

  • Optreden
  • Talent support
34 inzendingen

Deadline 14.01.24

De Roos is dé competitie voor muzikaal talent in Nijmegen.

De Roos van Nijmegen 2024

Gecreëerd door

De Roos van Nijmegen

Beschrijving

Hoe ziet het traject eruit?

Muzikale talenten uit Nijmegen en omgeving krijgen de kans om zich tijdens het traject te ontwikkelen op muzikaal gebied. Dit wordt gedaan door middel van het organiseren van een workshop-dag waarbij je kan leren over bijvoorbeeld: stage presence, licht en marketing. Je krijgt een coach toegewezen die past bij de muziek die jij maakt en jou tijdens het traject ondersteunt en helpt ontwikkelen als artiest. Je demo's en shows worden beoordeeld door professionele juryleden die inhoudelijke tips & tricks kunnen geven. Bij de Roos van Nijmegen leer je andere muzikanten kennen die bezig zijn met dezelfde dingen als jij. Kortom: De Roos is de perfecte plek om jouw muzikale carrière te beginnen!

Selectie

Er worden, na aanvang van deze pitch, acht acts gekozen die mogen komen spelen op één van de drie voorrondes in Merleyn op 2, 9, en 16 april 2024. Deze selectie wordt gemaakt door een demojury die naar alles luistert. De negende deelnemer wordt gekozen door middel van publieksstemmen op een openbare demo playlist. Alle acts die mogen meedoen worden begin februari bekend gemaakt.

Als de voorrondes achter de rug zijn worden er drie finalisten uitgekozen door een professionele jury die de Paarse Zaal in Doornroosje mogen komen platspelen op 23 mei 2024! Ook hierbij kan het publiek stemmen op welke acts zij het beste vinden. De winnaar van de publieksstemmen gaat ook door naar de finale en maakt zelfs kans op onze officiële publieksprijs! In totaal staan er dus vier acts in de finale.

Wil je meer weten over de selectie? Check dan het reglement 2024.

Prijzenpakket

De finalisten maken kans op een uitgebreid prijzenpakket om hun muzikale talenten nog verder te ontwikkelen. De eerste prijs bestaat uit twee dagen studiotijd bij Gallowaystudio, het masteren van maximaal 3 tracks door Goldsoundz Mastering, het maken van een videoclip met Annabel.nl én een weekend in The Bubble van BRUT. De tweede plaats wint een waardebon t.w.v. €250,- bij Stockenhof muziek en de publieksprijs krijgt een fotoshoot van As You Were.

Praktisch

  • Doelgroep: we zoeken producers en bands uit Nijmegen
  • Genres: hiphop, metal, reggae, rock, r&b, pop, funk / soul, traditional, klassiek, roots, afro, electronic en jazz
  • Gevraagd: basisinfo, e-mail, telefoonnummer, bio, 3 tracks, 1 video, 1 afbeelding, 5 vragen, naam groepsleden, instrument groepsleden, leeftijd groepsleden en locatie groepsleden
  • Vergoeding: vast (Prijzenpakket)