Sonar

Build it Yourself

  • Talent support
0 inzendingen

Deadline 10.09.23

Een begeleid traject waarin je, samen met gelijkgestemde muzikanten en producers, onderzoekt wat je nodig hebt om op een duurzame manier professioneel muzikant te zijn.

Build it Yourself

Gecreëerd door

De Basis Nijmegen

Beschrijving

Omdat iedereen die muziek maakt, hier ook graag een publiek mee wil bereiken en er zijn of haar brood mee wil verdienen. Omdat maar 5% van de muzikanten bovenmodaal verdient. En omdat we succes nog steeds afmeten aan het aantal liveshows, streams en airplay – terwijl het uit zoveel meer bestaat – heeft De Basis, in samenwerking met Maike Fleuren een programma opgezet waarin je zelfstandig én samen met de andere deelnemers op zoek gaat naar wat jij nodig hebt om als professional op een duurzame manier in de muziek te werken.

We bespreken vragen als: hoe houd je balans tussen creëren en organiseren? Hoe ga je om met tegenslag? Wat is een goede manier om af te wegen wat je wel en wat je niet doet? En hoe ga jij om met druk van buiten en blijf je trouw aan jouw oorspronkelijke ideeën en plannen?

In een groep van acht tot tien deelnemers wissel je kennis en ervaring uit, leer je nieuwe mensen kennen en bouw je een netwerk en klankbord op dat ook na afloop van het programma blijft bestaan. Omdat de uitwisseling van kennis grotendeels voortkomt uit praktijkervaring richt dit programma zich op makers die al gestart zijn met een beroepspraktijk of deze al enige tijd hebben. Denk hierbij aan het al uitgebracht hebben van eigen werk, het hebben gespeeld van liveshows en/of het op een andere manier ervaring en/of inkomsten gegenereerd hebben uit muziek.

Alle bijeenkomsten vinden plaats in De Basis in Nijmegen. De vier data met de groep liggen al vast, dus zorg dat je kunt op:

  • Vrijdag 29 september van 09:30 uur tot 13:30 uur
  • Vrijdag 20 oktober van 9:30 uur tot 13:30 uur
  • Vrijdag 17 november van 9:30 uur tot 13:30 uur
  • Vrijdag 15 december van 9:30 uur tot 13:30 uur

Lees meer over het programma op www.debasisnijmegen.nl/build-it-yourself. Er worden minimaal 2 kandidaten geselecteerd via Sonar!

Praktisch

  • Doelgroep: we zoeken dj’s, bands, producers en soloartiesten uit Oost-Nederland
  • Genres: hiphop, metal, reggae, rock, r&b, pop, funk / soul, traditional, klassiek, roots, electronic en jazz
  • Gevraagd: basisinfo, e-mail, telefoonnummer, 2 tracks, 1 video, 4 vragen en naam groepsleden
  • Vergoeding: geen (Let op: We hebben van alle deelnemers commitment nodig om dit geheel te laten slagen. We vragen om die reden, op advies van de financierder, een eigen bijdrage voor dit traject van 75,00 euro excl. BTW. Red jij dit financieel niet en wil je wel graag meedoen, neem dan contact met ons op dan kijken we wat we voor je kunnen doen.)