Sonar

Booster Showcasefestival 2024

245 inzendingen

Deadline 31.10.23

Booster Festival is hét showcasefestival van Oost-Nederland waar acts de kans krijgen zich te presenteren aan de muziekindustrie uit Nederland. Dit jaar op zaterdag 6 april.

Booster Showcasefestival 2024

Gecreëerd door

Booster Festival

Beschrijving

Muzikaal talent uit Overijssel en Gelderland krijgt de kans om zich op zaterdag 6 april 2024 te presenteren aan de muziekindustrie uit Nederland. Komend jaar organiseert Booster voor het 11e jaar het Booster Festival. Bestaande uit een betaalde muziekconferentie in de middag en gratis showcasefestival in de avond. Dit alles in het centrum van Enschede.

Acts uit Overijssel en Gelderland kunnen zich inschrijven om kans te maken op een speelplek tijdens het showcasefestival. Dit is het moment om jezelf als act te presenteren aan boekers, managers, programmeurs en meer muziekprofessionals. Booster nodigt iedereen jaar haar netwerk uit om Oost-Nederlandse artiesten in de spotlight te zetten.

Inschrijven kan tot en met 31 oktober 2023. Hierna zal er een selectie worden gemaakt uit alle inzendingen. Jaarlijks kiest Booster zo'n 40 tot 50 artiesten die kans maken op een speelplek of een livesessie (video).

Booster Festival wordt georganiseerd door Stichting Booster en is onderdeel van het talentontwikkelingsconvenant “van Basis tot Booster”.

Klik hier voor een promo over het showcasefestival.

Klik hier voor een promo over de muziekconferentie.

Klik hier voor de aftermovie van 2023!

English version

Praktisch

  • Doelgroep: we zoeken dj’s, bands, producers en soloartiesten uit Oost-Nederland
  • Genres: hiphop, metal, reggae, rock, r&b, pop, funk / soul, traditional, klassiek, roots, electronic en jazz
  • Gevraagd: basisinfo, e-mail, telefoonnummer, bio, 1 track, 1 afbeelding, 17 vragen, naam groepsleden, instrument groepsleden, leeftijd groepsleden en locatie groepsleden
  • Vergoeding: in overleg (Booster werkt met een fee per act. Variërend van 200 voor een solist en 1000 voor een grotere act.)