Sonar

VAN ELST

VAN ELST

VAN ELST, maker van elektronische dream pop met donkere accenten. Met zijn optredens creëert hij zintuiglijke symfonieën waarin hij emoties schildert met muziek en visuals.

    • Indietronics
    • Electronic
    • Electronic Dream Pop
    • Producer
    • Solo
  • Arnhem

Bio

Verken een rijk waar etherische melodieën dansen met schaduwen, en elektronische ritmes de echos van dromen reflecteren. Van Elst staat centraal in dit raadselachtige domein. Een visionaire artiest die niet alleen muziek vormgeeft, maar complete universums creëert via een sonische palet.

Van Elst's muzikale reis begon in de straten van China opgevolgd door de Londense muziek scene, waar hij zich verdiepte in uiteenlopende muziekstijlen. Als ritmisch hart van verschillende bands heeft hij zijn stempelgedrukt op podia in diverse tijdzones, met als hoogtepunt een wereld tour met zijn voormalige band Desert Mountain Tribe, als support act voor de legendarische Bauhaus.

Begin 2020 stuurde het lot VAN ELST naar een evolutie. Hij liet percussie achter voor een nieuw hoofdstuk als schrijver en producent van genre-overstijgende geluiden. Het resultaat? Een betoverende mix van elektronische dreampop, doordrenkt met donkere accenten die luisteraars uitnodigen hun emoties te verkennen.

Synthesizers worden in zijn creaties geleiders van zijn ziel, vertalend naar ruwe emoties en melodieën die boven auditieve ervaringen uitstijgen. Geïnspireerd door Moderat en Oscar and the Wolf, weeft Van Elst integere sonische verhalen waar dromerige sferen samenkomen met duistere randen.

Van Elst werkte ook al samen met Jasper Bullynck, gitarist van Oscar and the Wolf en creëerde zo het betoverende nummer "Où es-tu".

Bij Van Elst's live optredens dompelt het publiek zich onder in een alchemistische fusie van geluid, beeld en visuals. Zijn shows zijn een zintuiglijke symfonie, een dagdroomervaring waar hij met zijn muziek en visualsinnige emoties schildert doormiddel van live loops, samples en unieke vocalen.

Van Elst, de schepper van sonische raadsels, nodigt uit tot een symfonie van mysterie, emotie en meeslepende visuals. Zijn muziek overbrugt zichtbare en onzichtbare werelden, nodigt uit tot transcendentie en omarmt de dans van dromen en duisternis.

Afbeeldingen

Video’s

Shows

Contact

Je moet ingelogd zijn om VAN ELST te kunnen contacteren. Inloggen.