Sonar

Roofman

Roofman

Weemoedige folksongs, die altijd een zekere indiefragiliteit hebben. Thijs van der Meulen alias Roofman heeft het bijzondere vermogen om mensen naar hem te laten luisteren.

  • Singer-Songwriter
  • Americana
  • Indie
  • Solo
  • Band
 • Ermelo

Bio

Weemoedige folksongs, die altijd een zekere indiefragiliteit hebben. Thijs van der Meulen alias Roofman heeft het bijzondere vermogen om mensen naar hem te laten luisteren. Zijn melancholische liedjes, die hij soms afbreekt met humoristische aankondigingen, hebben indrukwekkende melodieën en zijn in de beste zin van het woord intens. ‘De vreugde van verdriet’, zoals hij het noemt, lijkt mensen te raken. In een intieme setting slaagt hij net zo goed als in een grotere club wanneer hij met zijn band op pad is - het effect is hetzelfde, alleen de muzikale afwisseling en het volume zijn anders.

"Het schrijven van de liedjes heeft iets spiritueels voor mij", zegt Thijs, verwijzend naar het feit dat de melodieën vrijwel altijd vanzelf komen. Zijn teksten gaan over het dagelijks leven, vermengd met de grotere dilemma’s waarmee een man van begin dertig te maken krijgt. Hij zwelgt overigens niet in zelfmedelijden, maar heeft de sterke wil om van melancholie iets creatiefs te maken. "Ik hou van de warme pijn, het mooie verdriet", zegt hij. In rust, daar ligt de kracht.

Roofman is niet iemand die zichzelf isoleert, maar zoekt de samenwerking op, zowel op tour als in de studio. De afgelopen jaren deelde hij het podium met o.a. Walter Martin (The Walkmen), Noah Guthrie, Cari Cari, Eric Steckel en Matt Perriment en speelde shows in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Hongarije en Spanje naast zijn thuisland Nederland. Roofmans debuutalbum 'Still The Mess I Was' – opgenomen in de gerenommeerde analoge Clouds Hill recording studios in Hamburg met zijn Amerikaanse vrienden Rhett Shull (gitaar), Philip Conrad (bas) en broer Pim van der Meulen (drums) – verscheen in Februari 2023. In oktober 2023 verscheen 'The ATL EP' – opgenomen in de kelderstudio van Rhett Shull in Atlanta op een oude Tascam 388 8-track tapemachine met Rhett Shull (gitaar/productie), Philip Conrad (bas) en Chad Collins (drums/toetsen). Meer releases in 2023 & 2024 staan op de planning.

Afbeeldingen

Video’s

Groepsleden

 • Thijs van der Meulen

  • 30
  • Ermelo, Nederland

  Gitaar - Stem

Contact

Je moet ingelogd zijn om Roofman te kunnen contacteren. Inloggen.