Sonar

MINDFOOL

MINDFOOL

MINDFOOL is een driekoppige band uit Arnhem met repertoire binnen de alternatieve rock, geïnspireerd door bands als QOTSA en Foo Fighters. mindfoolband.com

    • Alternative
    • Grunge
    • Rock
    • Band
  • Arnhem

Bio

“Does the body fool the mind, or does the mind fool the body, I dunno”

MINDFOOL is een driekoppige rockband uit Arnhem en Ede met repertoire binnen de alternatieve rock. Belangrijke inspiratiebron voor de band is grunge, stoner en post-punk. De band zag het licht in 2020.

De zorg als inspiratiebron

Alle drie de bandleden zijn in het dagelijks leven actief in de zorgsector. Deze gemene deler geeft veel voer voor inspiratie, reflectie en frustratie, wat zich uit in vorm en inhoud van de tracks.

Lichaam of geest

Uit deze gezamenlijke basis is ook de bandnaam gevormd. De Britse rock band The Smiths schreef in 1982: ‘does the mind rule the body or does the body rule the mind, I don’t know’. Met een knipoog naar de mindfullness beweging stelt de band met haar naam en het Escher-achtige logo het rationele denken ter discussie: “Ons brein neemt vaak ongezien een loopje met ons. Onze interpretatie van dingen is soms anders dan de werkelijkheid. Daarnaast zeggen we vaak dat iets verstandig is om te doen, maar doen we in werkelijkheid wat anders.”

Genre

De muziek is geïnspireerd door een breed genre binnen de alternatieve rock scene (Deftones, Nirvana, Nebula) en kenmerkt zich door eenvoud en kracht: eenvoud in vorm maar krachtig qua sound, met een kritische onderlaag. Kortom, de band grijpt je bij je strot en zet je aan het denken.

Doelen

De band zette haar eerste serieuze stappen in 2022: de zomer stond in het teken van de debuut EP release. In het najaar van 2022 bracht de band de single Five by Ten uit en volgden er diverse live shows in de regio. In 2023 bracht de band de nieuwe single Chipped uit en volgende een reeks gigs. Op lange termijn werkt de band toe naar een gevestigde naam binnen de alt-rock.

Afbeeldingen

Video’s

Shows

Contact

Je moet ingelogd zijn om MINDFOOL te kunnen contacteren. Inloggen.