Sonar

Larakay

Larakay

    • Indie Pop
    • Pop
    • Indie- Pop, HipHop, Trap
    • Solo
  • Arnhem

Bio

Larakay, artiestennaam van Laura Toth, is een popartiest uit Nederland. Ze is geboren in Hongarije in 1996 en op ongeveer éénjarige leeftijd geadopteerd door een Nederlands-Hongaars stel. Dankzij hen groeide ze op in Nederland en kon ze uitgroeien tot de persoon en artiest die ze nu is.

Larakay maakt al muziek sinds ze jong is. Ze begon op de drums bij Clara de Mik (Slagerij Van Kampen) en op twaalfjarige leeftijd begon ze met zanglessen aan de Babette Labeij Music Academy. In 2019 trad ze op bij WOOHAH en in 2020 studeerde ze af aan de Herman Brood Academy. Dankzij al deze ervaringen heeft ze een breed netwerk kunnen opbouwen en veel ervaring opgedaan als singer-songwriter.

Na vele samenwerkingen en featurings heeft ze nu meer dan 11 miljoen streams. In 2020 begon ze onafhankelijk haar eigen muziek uit te brengen. Veel mensen hebben haar stem al gehoord, maar weten niet wie de artiest achter de stem is. In december 2021 reisde Larakay naar New York om een A&R te ontmoeten en in januari 2022 tekende ze een distributieovereenkomst met Equity Distribution.

Larakay haalt haar inspiratie voor muziek voornamelijk uit Amy Winehouse, Justin Bieber en Hayley Williams (Paramore). Haar muziekgenre wordt het best omschreven als popmuziek met invloeden uit hiphop, punk, trap, reggae en zigeunermuziek, aangezien dit ook een deel van haar identiteit is als "zigeuner". De teksten zijn vaak somber, maar de beat geeft je goede vibes en energie. Larakay vindt het belangrijk om deze contrasten in haar muziek toe te passen. Donkere gedachten met een vrolijk gezicht, of terwijl : ”Dark thought’s with a Happy face”

Contact

Je moet ingelogd zijn om Larakay te kunnen contacteren. Inloggen.