Sonar

LOSKOP

LOSKOP

LOSKOP, singer-songwriter en producer, is ongemaskerd eerlijk. Met de kleinste klanken, bouwt ze een grootse wereld. Een muzikaal universum als een seizoen dat nog niet bestaat.

  • Indie Pop
  • Singer-Songwriter
  • Nederlandstalig
  • Producer
  • Solo
 • Zwolle

Bio

Een metalen prullenbak, een gitaar en een looping station.

Daarmee won LOSKOP (1990), de landelijke finaIe van Kunstbende als 18-jarige jonge hond in 2009. Ze had letterlijk haar eigen stem gevonden: ze won met een nummer met een eigen bedachte taal.

Vijf jaar later werd ze finalist in het derde seizoen van De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Naar aanleiding hiervan deed ze mee aan aan De Grote Prijs van Nederland, Popronde en tourde ze door alle grote popzalen van Nederland. In 2019 bracht ze haar debuut-EP Alles Groeit onder haar eigen naam Valentina Elèni uit. Een mooie plaat en een uitverkocht release-concert. Maar zij stond te huilen tijdens het applaus. Niet van geluk.

Het was tijd voor een muzikale break. Niet meer zingen zoals het hoort of schrijven voor ‘het publiek’, maar muziek maken zoals het uit haar tenen komt. Niks dan de waarheid. Twee jaar lang heeft ze ‘creative shadow work’ gedaan om opnieuw een relatie op te bouwen met haar creativiteit. Langzaam kwam het weer terug. Haar blauwdruk. De pure creativiteit die ze kende als 18 jarige met een eigen taal. In 2022 was het zover: ze herintroduceerde zichzelf als LOSKOP.

LOSKOP is eerlijk. Onvervalst in haar eenvoud. Met de kleinste klanken, bouwt ze een grootse wereld. Als een seizoen dat nog niet bestaat. Een universum dat je helpt ontmaskeren en in contact brengt met je eigen binnenwereld.

LOSKOP is singer-songwriter, producer en schrijver. Ze werkt aan haar debuut-album dat in 2024 wordt gereleased.

Contact

Je moet ingelogd zijn om LOSKOP te kunnen contacteren. Inloggen.