Sonar

Droom Dit

Droom Dit

Seks, geweld, liefde, jij.

  • Experimental
  • Synth
  • Nederlandstalig
  • Pop
  • Band
 • Enschede

Bio

Seks, geweld, liefde en de gewoonheid van het leven. Dat is waar Droom Dit in Nederlandstalige poëtische teksten over spreekt. Hun teksten worden omhuld door een modern jasje van rauwe elektronische beats, dromerige gitaarlijnen en snijdende synthesizers. Het geheel klinkt als de diepste liefde die langzaam weg ebt, de dodelijkheid van eenzaamheid of de bloeddorstige drang naar rust in je hoofd.

Geïnspireerd door acts zoals Joy Division, Radiohead, King Krule, Son Lux en Wende, maar ook de Nederlandse literatuur van bijvoorbeeld Cees Nootenboom, is Droom Dit bezig met het ontwikkelen van een herkenbaar karakter binnen de hedendaagse Nederpop.

Droom Dit is ontstaan als een project van de Eindhovense singer-songwriter Sam de Laat. Na enige tijd op de Brabantse poppodia te hebben gestaan met diens Engelstalige alt-rock band, is Sam verhuisd naar Enschede om daar songwriting te studeren aan het conservatorium en te werken aan diens Nederlandstalige repertoire.

Nu als volledige band met een repertoire aan poedelnaakte autobiografische songs, staat Droom Dit met een elektrische energie op het podium. De shows en de muziek nodigen het publiek uit henzelf net zo te verliezen als de band dat op het podium doet. Het verzoek is; dans, schreeuw, zing en droom mee met Droom Dit.

Afbeeldingen

Video’s

Contact

Je moet ingelogd zijn om Droom Dit te kunnen contacteren. Inloggen.