Sonar

The Rock Circus | Talent Tour Overijssel

14 inzendingen

Deadline 28.04.23

Wil jij een plek veroveren op het grootste indoor rock & metal festival ter wereld? Lees dan vooral verder!

The Rock Circus | Talent Tour Overijssel

Gecreëerd door

Walhalla

Beschrijving

The Rock Circus

The Rock Circus is een nieuw rock & metal festival dat op 3, 4 en 5 november 2023 plaatsvindt in de Brabanthallen, Den Bosch. Het festival wordt georganiseerd door Mojo en Libéma Entertainment, in samenwerking met Willem Twee.

Meer info over het festival zelf en de line-up vind je op de website: www.therockcircus.nl

The Rock Circus | Talent Tour

Wil jij spelen op het grootste indoor rock- en metalfestival van de wereld? Voor The Rock Circus zijn we op zoek naar nieuw talent dat op de Talent Stage gaat spelen! In 10 provincies vindt er een Heavy Band Battle plaats. De winnaars van iedere provincie krijgen een plek op de Talent Stage.

De voorrondes van Overijssel worden georganiseerd door Stichting Walhalla, in samenwerking met poppodium Burgerweeshuis. Met een reactie op deze pitch meld je je aan voor deze voorronde, die plaatsvindt op 27 mei 2023 bij Stichting Walhalla in Deventer.

Let op, dat betekent niet dat je automatisch een plek hebt bemachtigd voor de voorronde! Uit alle aanmeldingen worden 4 bands geselecteerd. Die krijgen op 5 mei bericht van ons.

Wat valt er precies te winnen?

~ Een plek op de Talent Stage tijdens The Rock Circus 2023

~ Een workshop georganiseerd door Mojo, gericht op hoe de bands alles uit hun deelname aan The Rock Circus kunnen halen, incl. promotie, internationalisering, engagement

~ Inhoudelijke verdieping door samenwerking met Willem Twee Studios

~ Een nader te bepalen geldbedrag voor deelname aan The Rock Circus 2023

~ Een heel nieuwe fanbase die je band leert kennen

~ Een introductie aan de heavy-programmeurs van Nederland

Het traject

1) De voorrondes: tien betrokken poppodia hosten een battle of the bands. Bij ieder popppodium wordt een winnaar gekozen door de jury en door publieksstemmen.

2) De tien gekozen bands krijgen de mogelijkheid om hun talenten verder te ontwikkelen, door onder andere workshops georganiseerd door Mojo en kennismaking met de Willem Twee Studios.

3) De tien winnende bands spelen op The Rock Circus in november 2023, op de speciaal ingerichte Talent Stage. Hier kiest een jury opnieuw een van deze bands als winnaar, die vervolgens een plek op het hoofdpodium van TRC 2024 krijgt.

Voorwaarden om mee te doen

~ Jouw band speelt (hard)rock, metal, metalcore, danwel een mix/crossover.

~ Minimaal de helft van de band + één bandlid komt uit de provincie Overijssel. Bestaat jouw band uit vijf leden? Dan moeten dus minimaal drie bandleden uit de provincie komen.

~ De hele band is beschikbaar om bij winst het hele programma te doorlopen (workshops, The Rock Circus 2023 en eventueel plek op hoofdpodium op The Rock Circus 2024).

~ Let op: coverbands kunnen niet meedoen! Een enkele cover in het repertoire is geen probleem, maar jouw band speelt voornamelijk eigen werk. Je set is minimaal 20 minuten. Er is geen leeftijdsgrens voor de bandleden.

Praktisch

  • Doelgroep: we zoeken bands uit Overijssel
  • Genres: metal en rock
  • Gevraagd: basisinfo, e-mail, telefoonnummer, 2 tracks, 1 video, 1 afbeelding, 3 vragen, naam groepsleden, instrument groepsleden, leeftijd groepsleden en locatie groepsleden
  • Vergoeding: in overleg